apr 112013
 

Tussen de Lane Snappers (zie een paar weken geleden) lag dit keer ook één Red Snapper. Die kocht ik, en liet ik fileren.

Als je het vergelijkt met zijn verwant zie je op de foto’s niet eens veel verschil. Dezelfde gele strepen, alleen is de huid aan de boven kant veel roder. En aan de structuur van het vlees en aan de smaak is al helemaal geen verschil te merken. Het is gewoon een fantastische vis qua smaak, dus als je hem ziet liggen: de moeite waard om te kopen.

De filetse ven door bloem halen waar wat kruiden aan zijn toegevoegd, en dan bakken in wat olie op een hoog vuur. Eerst het vel krokant bakken en dan de andere kant ook een korstje geven. Als het vuur hoog genoeg is, blijft de binnenkant mooi sappig.

Ik ben inmiddels “verslingerd” aan een groentemengsel bestaande uit blokjes bleekselderij, courgette, paprika en tomaat, en verse oregano. Dat valt makkelijk een paar uur tevoren klaar te maken, je kunt het bewaren in de koelkast.  Kook ook tevoren  krieltjes en bak die, door midden gesneden, even op (optioneel met wat ui). Gooi het groentemengsel er bij, en bak dat een paar minuten mee. Dat alles terwijl de vis in een andere pan bakt. Meteen opdienen als de vis klaar is.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)