mei 172012
 

Kiprolletjes is vooral een manier van klaarmaken. Maar je kunt je ook uitleven op de smaak. Sla de stukjes kipdij-filet heel plat.

  • 4 stukjes kipdij-filet
  • ruim za’atar (zie hier)
  • komijn
  • 1 grote ui (ringetjes, gesmoord)
  • pijnboompitten (geroosterd)
  • p/z, olie

Bestrooi ze aan de binnenkant met de kruiden. Leg er ui en pijnboompitten op. Rol strak op en maak vast met bindtouwjes. Bak in wat olie tot de buitenkant een mooie korst heeft. Laat 15 minuten nagaren in de oven op 180 graden.

Grove bulgur kun je als een soort risotto klaar maken, maar de fijne bulgur overgiet je in een keer met een hete saus, en dan laat je het afkoelen. Ik bakte een sjalotje met knoflook, toen de bulgur er bij en bluste met wat zelf gemaakte tomatensaus en water. Wat rode peper in hele kleine blokjes, zout, peterselie, bosui en kort gekookt haricot verts. Ook nog een restantje niet gebruikte gebakken ui en pijnboompitten.

Voor herhaling vatbaar (allebei: kip en bulgur). Een receptje dat nog veel mogelijkheden heeft. Ik noem het maar Palestijnse kiprolletjes, omdat het heel erg overeenkomt met een Palestijns recept voor kip dat ik laatst ergens las. Maar het is vooral mijn eigen recept en ik moet nog zelf even de verhoudingen tussen de smaken uitdokteren.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)