mrt 032011
 

Ik zocht een saus die zowel bij vis als spinazie zou smaken. Dat werd dit:

  • 100 ml witte wijn
  • 20 gram schoongemaakte gember in zeer kleine blokjes
  • 1 tl gembersiroop
  • 200 ml visfond
  • 100 ml mascarpone
  • bieslook, fijngehakt (een ruime hoeveelheid naar keuze)

Kook de wijn met de gember heel zachtjes tot meer dan de helft in. Doe er de fond en de siroop bij en kook nog eens zachtjes maar flink (weer meer dan de helft) in. Als het goed is, is de smaak van de gember nu goed opgenomen. Zeef en bewaar de gember. Doe de mascarpone bij het vocht, en kook nogmaals in tot er een wat dikkere saus is. Doe de gember terug. Dit kan nu even opzij gezet. Vlak voor opdienen bieslook er bij en even opwarmen.

Noot: pas op met een visfond die te zout is. Dan wordt de saus zeker te zout. Ondanks dat ik een exclusief merk gebruikte, was het op het randje. Mijn eigen restjes visbouillon zijn eigenlijk een stuk beter voor dit doel.

Ik diende dit op met wilde spinazie (uitje, knoflook, en wokken) en rösti aardappelen (van nicola’s; aardappels schaven, eitje er door, met een vormpje rondjes maken en bakken in een grote koekenpan; voorzichtig keren). Zeebaars filet op de huid gebakken.

Conclusie: past mooi bij elkaar. Voor herhaling vatbaar.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)