mrt 062011
 

Donderdag. Voor mij stond bij de visboer op de markt een dame van ongeveer mijn leeftijd die de ene na de andere heerlijkheid bestelde. Een goede bekende van de visboer kennelijk, ze heette Truus. Coquilles in de schelp. Jonge schelvis. Octopus. We raakten aan de praat en ik vroeg naar haar favoriete recept voor coquilles. Bij deze mijn interpretatie van haar recept.

  • spekjes, wat verse knoflook, wat verse peper, walnootolie
  • sla
  • frambozenazijn
  • 4 coquilles ( 2 per persoon)
  • bieslook, zalmeitjes (optie)

Bak wat spekjes uit in walnootolie, voeg op het laatst een beetje verse knoflook en stukjes peper naar smaak toe. Doe sla in een kommetje. Bak de coquilles aan in het mengsel van het vet en olie, tot ze aan beide kanten een korstje hebben. De binnenkant moet nog rosé zijn. Leg de coquilles even opzij. Blus het vet met de azijn. Meng dan direct alles door de sla. Verdeel dat over twee borden en doe de coquilles er op. Ik deed er ook nog wat bieslook door, en zalmeitjes bij.

Heerlijk!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)