okt 232011
 

We gaan door met de volgende twee gerechten.

Sajoer loddeh

Groenteschotel in een waterige saus. De groentes moeten knapperig blijven, daar rekening mee houden in de volgorde.

  • boemboe voor sajoer loddeh
  • 3 ons boontjes (schoongemaakt en in stukjes)
  • hand worteltjes (schoongemaakt en in plakjes)
  • 2 tenen knoflook zeer fijn gehakt of uit de knijp
  • 1/4 tempé in blokjes
  • olie
  • water
  • 2 ons witte kool
  • 1/5 stuk santen
  • evt. wat gedroogde garnalen
Boemboe bakken in wat olie, knoflook en tempe meebakken, dan wat water er bij en aan de kook brengen,  boontjes en wortel toevoegen en enige tijd laten koken. Op het laatst de santen en kool er bij en nog even zachtjes laten koken.
Frikadel Pan
Een typisch immigrantengerecht, waarin de Europese basis een Indische smaak krijgt. Gehakt was een goedkoop vlees, en dat wordt dan nog voedzamer gemaakt door het aan te lengen met oud brood of aardappelen. Dat gebeurt overal op aarde in gezinnen waar men het niet breed heeft.
Vier aardappelen schillen, koken, afgieten en laten afkoelen; vervolgens fijn stampen. Mengen met een pond gehakt. Kruiden met 3 zeer fijn gesneden tenen knoflook, fijngesneden selderijblad, flinke tl (of meer) sambal oelek en 2 el ketjap manis. Zout/peper en royaal geraspte nootmuskaat. In een ovenschaal en er wat paneermeel over strooien. In de oven op 200 graden hete lucht in 25 minuten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)