jan 122011
 

Dat ik de laatste tijd niet zo veel nieuwe blog items publiceer heeft een beetje te maken met het feit dat ik vooral oude recepten nog eens een keer èn beter probeer te maken. Soms lukt dat niet zo best, zoals de afgelopen dagen dat het huis heel erg naar een Indiaas restaurant ruikt, maar de maaltijden “best heel lekker maar niet brilliant” waren.

Maar vanavond was de griet weer fantastisch, even licht gebloemd, dan in roomboter gebakken met een vleugje limoen.

Daarbij een assortiment van groenten: aardappelen, verse doperwten, pied des moutons (=paddenstoelen), stukje bospeen, en meiknol. Met een beetje peterselie en weer roomboter. Heel weinig zout, heel weinig peper voor een heerlijk resultaat. In een uitgeholde meiknol.

De vis was nog heel sappig – zo op de huid gebakken -, dus een sausje werd niet gemist.

PS: een griet heeft net als de tarbot een donkere en een lichte kant. De donkere huid van de tarbot is echter pukkelig en stug, en slecht te bakken. Griet daarentegen bakt fantastisch op de huid. Wat je op de foto ziet is dus niet aangebrand, maar op de donkere huid gebakken :-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)