apr 212010
 

Dit bedacht ik toen ik vanochtend over de markt liep. Wok de asperges en karameliseer de ui. Daarop een kleine filet van zeebaars (van zo’n 130 gram), goed op de huid gebakken.

Voor twee personen.

  • 4 AA asperges van de Hollandse grond, goed schoongemaakt en in wiebertjes gesneden
  • 1 rode ui
  • olie
  • snufje kaneel; zout
  • 1/2 tl suiker
  • half glas rode wijn
  • 2 stukjes schoongemaakte zeebaars van ongeveer 130 gram elk (met huid) – met wat peper en zout.

Snij de ui in dunne ringen. Smoor in wat olie. Voeg een snufje kaneel en zout toe en wat rode wijn. Laat een half uur smoren tot het bijna uit elkaar valt. Gaat het te hard, voeg tussendoor nog wat water of wijn bij.

Wok de asperges in wat olie met het schepje suiker tot ze goudbruin en gaar zijn. Roer op het laatst de ui er bij.

Terwijl je de rest warm houdt bak je de zeebaars heel kort en fel op de huid (en nog korter op de andere kant).

  • 1,5 pond verse doperwten in de peul (doppen en schoonmaken)
  • 6 nieuwe aardappeltjes in dobbelsteentjes gesneden
  • 20 gram rauwe ham uit Italië
  • wat olie en wat boter

Erbij maakte ik aardappeltjes in dobbelsteentjes (kort gekookt, dan gebakken), verse doperwtjes (uit Spanje – dat nog wel, ook kort gekookt) en wat snippertjes Italiaanse ham. Dat met een klontje boter nog even flink opgewarmd.

Heerlijk! We hadden nog even een discussie of de rode ui er bij hoort, maar vonden dat dit juist heel goed werkt. Aanbevolen!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)