feb 072010
 

Op mijn kookcursus kwam laatst een niet echt fantasie-vol garnituur (bij wild) langs van aardappelpuree en spruiten (met spekjes). Dat moest toch beter kunnen, dacht ik zo.

  • een pond kleine spruitjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • paar eetlepels olijfolie
  • 50 gram ongezouten walnoten (in stukken gehakt)
  • peper, zout, nootmuskaat
  • zelfgemaakte aardappelpuree
  • wat zachte gorgonzola of een andere blauwaderkaas
  • geraspte parmezaan

Maak de spruitjes schoon en kook ze in 8-10 minuten beetgaar. Maak de champignons schoon, snij in vieren en bak ze gaar in wat olie. Neem een ovenschaal, schep daar de spruiten, champignons en walnoten door elkaar met een eetlepel olie. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Maak ook zelf aardappelpuree (500 gram aardappelen koken, dan stampen met wat boter en room). Leg die in een dunne laag over de spruiten. Daarop hele kleine stukjes blauwe kaas (niet te veel, samen misschien 25 gram), en dan strooien we er parmezaan over. Dit gaat de oven in op 180 graden tot de kaas goed gesmolten is en een kleurtje krijgt.

Dit aten we bij een pittig gekruid stukje kip. Bij subtieler vlees kun je de kaas beter weglaten en vervangen door wat boter. Maar de combinatie van spruiten met walnoten is een aanrader!

  One Response to “Spruitjes en walnoten (ovenschotel)”

  1. Met een pittig gekruid stukje kip lijkt mij de gorgonzola een beetje te veel en is m.i. parmezaanse kaas voldoende

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)