feb 112010
 

’t Lijkt wel of de vis de laatste weken verser smaakt. Dat zal wel aan het vriesweer liggen waardoor de kwaliteit nauwelijks achteruit gaat als het op de kar ligt.
Zaterdag op de markt kocht ik zowel coquilles in de schelp als een paar losse en dit keer proefde ik nauwelijks het verschil. Nou, ja, het koraal (corail of hoe je het ook noemt) maakt wel een verschil, want dat is extra lekker, en dat zit niet aan de al schoongemaakte coquilles.

Zoals vanouds de coquilles goed schoonmaken en even bakken (dit keer met het koraal) op de grill. De binnenkant moet nog half rauw zijn. Opdienen met wat rucola en een limoen-hollandaisesaus met wat bieslook. Volgens het kookboekje kun je de Hollandse saus ook zo maken:

  • 1 dooier
  • 1 eetlepel limoensap
  • 50 gram hete gesmolten boter
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook

Draai dooier en sap 30 seconden in de keukenmachine. Giet er langzaam de hete boter bij terwijl de motor blijft draaien. Doe er voor het opdienen de bieslook door heen.

Alleen bij mij lukte het maar half. Het luistert kennelijk toch nauw. Het was niet schuimig genoeg (zie ook hier voor de klassieke manier), maar het smaakte prima.

  2 Responses to “Coquilles met limoen-hollandaisesaus”

  1. Die saus ga ik zeker een keer bij de coquilles maken. Lijkt me erg lekker. Overigens, ik zie eigenlijk bijna alleen nog maar reeds schoongemaakte coquilles liggen. Zelden in de schelp. Toch raar.

  2. Klinkt verrukkelijk en zo ziet het er ook uit, mooie foto! Uit de schelp of schoongemaakt is er dus weinig verschil. Goed te lezen want uit luiheid koop ik meestal die laatste. Verschilt per visboer of daar dan nog het koraal aan zit.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)