jun 042010
 

Eéns in de maand heb ik ‘s-avonds een kookles. We maken Voor-, hoofd- en nagerecht van vooral seizoengebonden producten. Niet toevallig dus dat we laatst kreeft en slip-tong op het menu hadden.

Wat steek ik daar nog op? Meestal zijn het de kleine handigheidjes en weetjes die je juist niet in een kookboek vindt. Zoals waar je precies je mes moet zetten als je de scharen van een kreeft kraakt, of hoe je sliptong makkelijk met een wildschaar schoonmaakt.

Zoals je op de foto ziet, ze waren zo op. Wat peper en zout erover, en haal ze even door de bloem. Bak ze aan beide kanten goudbruin in roomboter. Doe ze dan nog 3-4 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven.

Gooi ondertussen nog wat boter bij het aanbaksel, en knijp er een citroen of limoen over leeg. Bij het opdienen deze saus er over druppelen. Smullen!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)