feb 212010
 

Mijn aantekeningen van een kookcursus op 23 april 2008: "Snijd de scheermesjes open. Besprenkel ze met wat knoflookolie en leg ze een paar minuten onder de grill".  Simpel toch? Maar: moesten ze dan niet schoongemaakt? Raar. Daar kan ik geen instructies voor vinden.

Vandaag had ik er tien, en ik sneed er een open. Al ben ik geen bioloog: ik zie toch wel wat gelijkenis met een coquille. Ook hier wat stukjes die je er beter af kunt halen. Complicatie: coquilles bewegen niet, maar deze scheermes-beestjes kunnen nog leuk heen en weer floepsen, als een vlijtige worm. Ik voelde mij een paar tellen op een snij-practicum voor eerstejaars biologen.

Welnu, leg ze schoongemaakt in wat olie met veel knoflook. Verhit een grill-pan heel heet en grill ze daar heel kort op. Niet te lang, anders worden ze taai, zegt men (maar dat viel me wel mee). Snijd in stukjes en leg terug in een paar van de schelpen. Besprenkel met wat limoensap, en leg er wat kruiderij overheen. Ik had verse knoflook, rode peper en peterselie. Een beetje Spaans. Maar de peper bleek wat erg pikant te zijn.

  One Response to “Scheermesjes”

  1. Die scheermessen kunnen nog heen en weer floepsen? Haha, word wel nieuwsgierig nu, heb ze nog nooit zelf bereid, maar dit klinkt goed en zo zien ze er ook uit op de foto.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)