mrt 232010
 

Vlug klaar en lekker.

  • 200 gram kippenlevertjes
  • 1 uitje
  • 50 gram rauwe ham
  • olijfolie
  • 50 ml cognac
  • snuf cayenne peper en optioneel zout
  • 1 el fijngesneden salie

Snijd uitje plus rauwe ham heel klein en fruit in wat olie op een zeer laag vuur. Deksel op de pan en 20 minuten laten smoren. Controleer dat ’t niet aanbrandt.

Snijd levertjes in stukjes. In de pan wat olie er bij en de salie. Zet vuur wat hoger. Fruit levertjes kort (paar minuten hooguit) mee. Blus af met de cognac. Zet af als de alcohol verdampt is. Op smaak brengen met wat cayenne peper en eventueel zout (ik vond de ham zout genoeg). Iets af laten koelen en dan fijn malen in  een keukenmachine.

Ik serveerde het op stukjes geroosterd brood met schijfjes komkommer.  De foto is uit 2008 voor een soortgelijk recept.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)