apr 292010
 

Een geïmproviseerde combinatie met wat spullen van de woensdagochtend markt in Leiden. Leuk voor de lunch of als licht hoofdgerecht. Per persoon:

  • 4-6 rode mul filetjes (150 – 200 gram)
  • halve Coeur du Boeuf tomaat in schijfjes
  • 2 el pomodore pesto
  • wat olijfolie (gekruid met knoflook, rozemarijn)
  • handje beukenzwam (of andere paddenstoel)
  • zout, peper

Bedek een ovenvast bord met de schijfjes tomaat. Smeer daarover de pesto. Bak de mul-filetjes kort in een drupje olijfolie (heel heet!) aan de velkant. Nog korter even aan de andere kant. Zet opzij. Bak de paddenstoeltjes in dezelfde pan met wat meer olie tot ze gaar zijn. Leg de zwammen op de tomaten en daarover de mul. Zout / peper naar behoefte.

Zet nog even een paar minuten in een heel hete oven (220 graden, 2-3 minuten). Drup nog wat olie over de mul. Lekker met wat geroosterd brood.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)