mrt 072010
 

Dochterlief houdt van frambozen en kwam eten. Daarom vandaag dit toetje, waartoe na een uitgebreide consultatieronde van vrienden, familie, kookboeken en internet werd besloten.

Niet moeilijk, maar het moet wel 4 uur in de koelkast om op te stijven. Op tijd beginnen dus. Voor vier porties, je hebt ook nog vier bakjes of glazen nodig met een inhoud van 1,5 dl elk.

Frambozencoulis

  • 250 gram frambozen
  • 25 gram fijne suiker

Doe in een pannetje. Prak de frambozen fijn. Warm even op tot de suiker goed is opgenomen. Druk goed door een fijne zeef; bewaar in de koelkast.

Panna Cotta

  • 4 dl room
  • 1 vanille stokje
  • 30 gram fijne suiker
  • 3 eetlepels Amaretto of een andere amandel-likeur
  • 5 velletjes gelatine en een beetje koud water.

Week de velletjes gelatine in wat koud water (tot ze soepel zijn). Snijd het vanille stokje in twee en schraap het merg er uit. Doe dat in de room, en daarbij de resten van de stokjes, de suiker en de Amaretto. Warm op en laat heel zachtjes koken tot het wat indikt. Haal van het vuur en roer de velletjes gelatine er door tot die opgelost zijn. Laat afkoelen tot het mengsel een beetje dikker is. Haal dan de vanille stokjes er uit.

  • 2 dl room

Klop de room op met een mixer tot stevig. Meng voorzichtig maar goed door het andere mengsel. Giet er de vier bakjes mee vol die voor 4 uur de koelkast in gaan.

Opdienen

  • 125 gram frambozen
  • takjes munt

Maak een bak met heet water en zet daar de bakjes met de puddinkjes even in tot de inhoud wil loslaten. Stort elk op een groot bord. Versier met munt en frambozen. Schenk er ruim wat frambozencoulis over en naast.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)