feb 232010
 

Een minestrone is een goed gevulde soep van verse groenten en kruiden met pasta en bonen en wat onmisbaar vet (zoals spekjes, boter of olie). Hier maken we hem als een forse maaltijdsoep. Het recept komt van een vriendin die eerder de pompoensoep voor mij  opschreef.

  • 1 ons magere rookspekjes
  • 1 ons blokjes salami
  • 2 rode uien in dunne ringen
  • 5 el olijfolie
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij in blokjes
  • 1 venkelknol in blokjes

In een grote soeppan: fruit spekjes, salami en ui aan in de olie. Fruit daarna de groentes 5 minuten mee.

  • 3/4 liter groentebouillon
  • pakje tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 blik Italiaanse witte bonen à 4 dl, uitgelekt.

Pureer 1/3 tot de helft van de bonen met een staafmixer of blender. Roer dit door de groentebouillon. Doe dit mengsel met de rest van de bonen, tomaten, peterselie en knoflook bij de groentes in de pan. Kook tien minuten.

  • 150 gram penne of andere pasta

Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing in een andere pan. Giet af en roer door de soep. (Je kunt ze natuurlijk ook goed getimed met de soep zelf laten meekoken.)

  • basilicumblaadjes, gescheurd
  • dun geschaafde pecorino kaas of parmezaan.

Dien de soep direct heet op. Garneer met basilicum en kaas.

PS. Heerlijk! Maar de soep was wel veel gevulder dan op de foto te zien is.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)