feb 232010
 

Lady’s Blue is een vrij zacht blauwschimmel geitenkaasje van de biologische geitenhouderij “De Kruidenwei“. Net als een vorige keer kocht ik hem bij Puur op de Breestraat in Leiden.

 Met de verhoudingen tussen de kazen in het volgende recept moet je een beetje experimenteren. Het is erg afhankelijk van het soort blauwschimmelkaas die je gebruikt. De Lady’s Blue is zacht en dan is er maar een beetje roomkaas gewenst. Per torentje:

  • twee rondjes bladerdeeg (zelf uitsteken met een glas van de juiste doorsnede);
  • een ruime theelepel gemengde en fijn gehakte peterselie en bieslook;
  • een rondje (niet te) rijpe en niet te zoete peer (bijvoorbeeld een Conference), waar wat limoensap op is gedruppeld voor de frisheid en tegen het verkleuren;
  • twee eetlepels van een mengsel van blauwschimmelkaas met roomkaas;
  • een walnoot, in stukjes gebrokkeld;
  • een klein beetje extra roomkaas.

Zet de oven op 200 graden. Laat de rondjes bladerdeeg ongeveer 20 minuten bruin worden in de oven. Haal ze er uit en laat iets afkoelen. Smeer ze in met wat roomkaas. Leg op één wat kruiden, het rondje peer, het kaasmengsel gemengd met de walnoot en weer wat kruiden. Zet terug in de oven, maar nu een paar minuten onder de grill. Oppassen dat het onbedekte bladerdeeg niet verbrandt.

Daarna uit de oven halen en meteen een torentje bouwen als op de foto. Warm opdienen. Lekker!!

P.S.: de bladerdeeg op de foto had ik al in de eerste gang in de oven ingesmeerd met roomkaas. Dan zet het bladerdeeg wat meer uit, maar verder voegt het weinig toe.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)