mrt 282010
 

Mooie asperges — nog uit de kas — en coquilles uit de schelp. Asperges goed schillen en 10 minuten koken, coquilles schoonmaken met het koraal en even grillen, en dan op een bedje frisé sla met vinaigrette leggen. Dat is al heerlijk. Maar ik had er ook nog een beetje mayonaise van langoustines bij– en dat was meer dan heerlijk. Daarom hier het recept van die mayonaise.

Vrijdag lagen bij Schuitemaker’s in Katwijk hele verse Langoustines. Ik werd zeer verleid, maar nee, ik had die avond geen tijd om er iets mee te doen. Zaterdag op de Leidse markt bij Klaas Harteveld lagen ze weer. Niet zo mooi, maar toch. Ik kocht ruim een pond.

  • 1 pond verse langoustines
  • 2 el zelf gemaakte mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mascarpone
  • 1 el tomaten ketchup
  • 1 tl gembersiroop
  • 1 tl Worchestersaus
  • zout en witte peper naar smaak
  • verse bieslook en platte peterselie ( 1 el elk)

Kook de Langoustines 5 minuten in zeer ruim water. Pel ze en hak ze een beetje in stukjes. Bewaar de resten voor een soepje. Meng de rest van de ingrediënten met de langoustines.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)