mei 122009
 

Vorige week donderdag en vrijdag had ik flink wat voorjaarsgroenten gekocht, en de resten waren ook maandag nog van prima kwaliteit. Tijd om ze te verwerken in de avondmaaltijd voor twee.

In een uurtje stond het volgende maal op tafel:

Gehaktbrood

Ik gebruikte hetzelfde mengsel als in de Spaanse gehaktballetjes, maar deed dit nu in een schaal, 10 minuten op 600 watt in de magnetron. Dat gaat een stuk sneller, je hoeft geen balletjes te draaien en het scheelt maar een beetje in de smaak.

Aardappelen

Dit zijn jonge Doré’s. Dit zijn wat kruimige (lekkere) aardappelen, later in het jaar zijn het echte afkokers, daar houd ik niet zo van, maar als jonge aardappel is deze uitstekend, ook vooreen  puré. In vier stukken gesneden (en geschild) in 15 minuten gaar gekookt.

Postelein: even voor het opdienen gemaakt zoals acht dagen eerder; worteltjes gewoon 15 minuten gekookt in een klein laagje water. Paar takjes peterselie er bij.

Gehakt in stukjes verdelen en samen met de aardappelen in een ovenschaal. Een pietsje olijfolie er over. Dan nog 10 minuten in de oven (met bovenverwarming) op 180 graden voor een korstje.

Lekker en nostalgisch.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)