mei 182009
 

Zondag maakte ik alweer aspergetaart, omdat we het zo lekker vinden. Maar het is ook voor het gemak, want hij kan vooraf gemaakt worden. Er zijn weer wat puntjes aangepast aan het vorige recept, zowel in de werkwijze als in de ingrediënten. Vergeleken met de eerste versie is het nu toch wel een heel andere en betere taart geworden.

Ingrediënten

  • 10 witte AA asperges uit de Aspergehof Noordam in Woubrugge
  • 1,5 ons gerookte zalm
  • 200 gram ricotta
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren van de boerderij
  • 1 bosuitje
  • 6 velletjes deeg voor een hartige taart uit de vriezer

Werkwijze

  1. Maak de asperges schoon en kook deze 10 minuten. Laat uitdruipen.
  2. Ontdooi de velletjes deeg en maak er een bodem voor de quiche van. Bedek de bodem met "bakboontjes". Bak deze bodem 10 minuten voor in de hetelucht oven op 200 graden.
  3. Bedek de bodem met reepjes gerookte zalm (een ons).
  4. Halveer de asperges, leg de toppen in een cirkel op de zalm. Halveer de andere helften nog een keer en leg die er tussen.
  5. Vul de overblijvende holtes met ricotta en geitenkaas.
  6. Kluts de drie eieren goed los. Meng daardoor de gesneden bosui en de resterende zalm in reepjes. Overgiet daarmee de taart.
  7. Bak de taart 30 minuten af in de oven op 180 graden.

Commentaar

Een kookvriendin gebruikt bieslook in plaats van bosui. De bosui was bijna niet te proeven, dus misschien is bieslook beter.

De korst was erg stevig, misschien te. Volgende keer met bladerdeeg?

Een volgende keer zal ik zeker toch weer wat room of crème fraîche bij de eieren doen.

  One Response to “Aspergetaart (3)”

  1. Aha, herkenning. Afgelopen woensdag hebben wij ook asperge-geitenkaastaart gegeten, zonder zalm. Maar ik denk dat ik het ook eens met zalm ga proberen, lijkt me ook lekker.

    Groeten,
    Martine

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)