mrt 052009
 

Iemand vroeg of het de moeite waard was om een fles (dure) Barolo in een stoofpot te gooien. Dat moet je natuurlijk zelf beslissen, maar ik kan alleen maar vertellen wat ik verder met deze stoofpot heb gedaan.

Maandag: pasta-saus

Er is een recept van Tessa Kiros voor een tomatensaus met bleekselderij en worteltjes. Dat was natuurlijk precies de saus van deze stoofpot, maar wel verrijkt met de sappen van het vlees en met de rode wijn. Ik kocht wat gehakt en een blik tomaten en maakte er een heel verrukkelijke pasta-saus mee. Een soort ragu, maar zeer bijzonder van smaak.

Woensdag: met een nieuwe wijnsaus

Woensdag besloot ik een beetje nieuwe rode-wijnsaus te maken en dat met het vlees te serveren met gebakken krieltjes (met ui en paprika) en groentes. Dat was een schot in de roos, want het rundvlees leefde helemaal op in dit sausje. De foto is van dinsdag, toen ik hetzelfde probeerde met de oorspronkelijke saus, die — vond ik — een beetje smaak had verloren.

Al met al: we hebben zondag, dinsdag en woensdag genoten van dit vlees en zondag, maandag en dinsdag van de saus. Niet gek toch voor één gerecht met één fles Barolo!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)