mrt 082009
 

Insalata di tonno e patate. Siciliaans voorgerecht voor 4 personen. Wij aten het met z’n twee, maar er is flink wat over (voor morgen).

  • 3-4 ons krieltjes. Goed schoongemaakt, 13 minuten in de schil gekookt. Elke kriel in  twee delen snijden en eventueel lelijke stukjes schil weghalen;
  • 2 stukjes Albacore tonijn van 130 gram elk, op de grill. Zet die grill goed hoog; 2 minuten aan elke kant. In blokjes snijden;
  • 1 ei per persoon; hardgekookt (8 minuten) en in 4 partjes elk gesneden;
  • wat blaadjes rucola of gemengde sla.

Voor de dressing

  • 2 eetlepels kappertjes, fijn gehakt;
  • 4 filets van ansjovis, fijn gehakt;
  • 4 kleine augurkjes zoet-zuur, fijn gehakt;
  • 16 zwarte olijven zonder pit in 4 delen gesneden;
  • sap van 1 citroen;
  • 5 eetlepels mooie olijfolie;
  • zwarte peper.

Meng de dressing in een kom. Doe aardappelen er door. Meng voorzichtig de tonijn er door (die wil je niet uit elkaar laten vallen). Leg wat sla op een bord, dan de aardappel-tonijn salade en garneer tenslotte met het ei.

Naar een recept van Claudia Roden (Italiaanse Keuken, pagina 273).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)