dec 222009
 

Op de foto een stamppotje van aardappelen met rucola en diverse paddenstoelen. Er hadden ook nog wel wat spekjes in gemogen als je dat lekker vindt. Je kookt de aardappelen en stampt die. Meng met de fijngesneden rauwe rucola en in boter gebakken paddenstoelen, maak dan op smaak met boter, melk, zout, peper en nootmuskaat.

De wildsaus is een simpele versie:

  • 1 dl wildfond
  • 1 glas port en 1 glas rode wijn
  • 1 blaadje laurier, 1 kruidnagel, vleugje foelie, 4 jeneverbessen
  • 1/2 uitje en een handje spekjes
  • boter

Bak uitje en spekjes in de boter. Blus af met de port. Laat even koken; de rest er bij en dan een half uur zachtjes tot de helft inkoken. Op het laatst zeven. Als je het echt mooi wilt binden doe je er halverwege een plakje ontbijtkoek door. En op het laatst zelfs een beetje chocolade!

De filet van fazant bak je vrij kort in boter tot het een mooi kleurtje heeft. Mag even rusten. Later dan nog 10 minuten in de oven op 200 graden. Snijd in plakjes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)