dec 142009
 

"Puur en simpel" zoals het ook kan. Ideaal als een lichte lunch, of als voorgerecht bij het kerstmaal. Voor twee personen.

  • een (tamme) eendenborst, van vet (vel) ontdaan
  • 10 champignons in kwarten gesneden
  • roomboter
  • een handje zwarte "Taggia" olijven
  • twee parten rijpe Galia meloen, schoongemaakt en los gesneden
  • bedje rucola en veldsla
  • zelf gemaakte vinaigrette met o.a. honing en kruiden.

Bak de eendenborst zeer rosé (twee minuten aan elke kant) in wat roomboter. De pan mag behoorlijk heet zijn, maar laat de boter niet verbranden. Verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd dan in plakjes.

Bak de champignons in een ander pannetje in wat roomboter goudbruin.

Besprenkel de rucola en de sla met wat vinaigrette. Maak het bord verder op als op de foto. Gebruik hooguit nog een heel klein beetje zwarte peper en/of zout naar smaak over de eend. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)