apr 282009
 

Sinds 23 februari weet ik dat je een gehaktbrood ook snel klaar kunt maken als een pan-gerecht in de magnetron. Vijf minuten voorbereiding en dan slechts tien minuten in de magnetron.

Dat opende hele nieuwe wegen. Vandaag had ik haast en maakte ik snel een gehakt schoteltje in de magnetron. Weer met pistache noten, dit keer gekruid met koriander, ui en fenegriek. Ik rommelde maar even wat aan. De volgende keer zal ik een klassiek Syrisch recept voor Kibbeh gaan maken (ook met noten), maar dat vraagt veel meer voorbereiding. Afijn. Ik had dus haast.

Daarnaast wat aardappelen en bospeen schoongemaakt en gekookt, en zette daarna nog alles even in de oven onder de grill (aardappelen en peen besprenkeld met wat mooie olijfolie).

Totaal een kwartier werk en na drie kwartier op tafel. Wie zei dat koken moeilijk was? Het was ook nog heel lekker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)