jan 112009
 

In dit echt winterse seizoen komt er zoveel peen en ui, knolselderie en aardappel door mijn keuken, dat er allicht te veel restjes overblijven die dan weer samen een nieuw gerecht moeten vormen: hutspot. Dat maakte ik in een modern jasje. Vanavond lukte het qua vormgeving nog niet helemaal, dat moet ik nog even verder oefenen.

Aardappel koekjes

(Onder) Kook wat aardappelen en pureer ze. Meng met peterselie en sjalot, een ei, crème fraîche en wat kruiden. Laten opstijven in de koelkast. Voorzichtig door bloem en paneermeel wentelen en bakken in een beetje boter (plus wat olie).

Hutspot

(Linksboven) Kook resten selderie-knol, met wat ui, en resten winterwortel. Als je pastinaak hebt, voeg het vooral toe. Na ruim koken pureren of prakken. Op smaak maken met peper en zout. Binden met wat aardappel. Maak er mooie rondjes van.

Parelhoenboutjes met port-rode wijn saus

(Rechtsboven) De saus vind je hier. De boutjes waren een verrassing, want ik dacht dat ik filets had gekocht. Maar deze waren beter dan de gemiddelde filet.

Ondanks de onvolkomenheden: S. wil dit graag nog een keer proberen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)