feb 052009
 

Soms herhaal ik bijna alleen maar oudere recepten, zoals deze week.

Zondag 01-02

Paella met vis, schaal-en schelpdieren en kip. Zie de eerste foto. Het recept is hier. Of hier.

Maandag 02-02

Ovenschotel van spruitjes, aardappelen en stukjes saucijs. Het recept staat hier.

Dinsdag 03-02

Voor één persoon gemaakt, een simpele bolognese saus met papardelle. Zeker niet zo uitgebreid als hier. Meer mama’s ragu.

Woensdag 04-02

Tomatentaart. het enige recept deze week waar een kookboek of tijdschrift aan te pas komt. Maar het lukt niet goed, want de vulling, het recept volgend (naar de delicious), vind ik te zacht en daarom niet echt lekker. Wel voegde ik aubergine, ui en blokjes salami toe voor wat een betere smaak. Zie foto. Volgende keer (hopelijk veel) beter.

De kleine stukjes kip met een jasje van pancetta waren wel prima.

Donderdag 05-02

Twee kilo mosselen gekocht, de helft als voorafje gegratineerd (zie foto), het recept is een beetje als hier, maar gewoon simpel gratineren met peterselie en en beetje pecorino.

De andere helft van de mosselen gaat in een pasta saus met rode peper, uitgebakken spekjes en room. Zie foto. Het recept is hier.

Vrijdag 06-02

Dat wordt waarschijnlijk nasi goreng.

Zaterdag 07-02

Dat wordt waarschijnlijk broodjes met lekker beleg van de delicatessenzaak. Moet ook inkopen doen en voorbereiden voor een uitgebreid diner op zondag.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)