feb 162009
 

Al weken nauwelijks geïnspireerd gekookt, zoals jullie hebben kunnen zien op dit blog. Ik nam me voor mijn leven te beteren, maar vandaag was dat dus eigenlijk ook nog niet zo. Ergens uit het diepst van mijn geheugen kwam het raamwerk van dit recept — uit de Tip of Allerhande — van meer dan 10 jaar terug, maar het smaakte nog opvallend goed. Vooruit dan maar.

  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 bosuitjes fijn gehakt
  • een paprika in kleine stukjes gesneden
  • een blikje krab (op water — uitgelekt)
  • 150 dl room
  • een scheutje pastis (of droge vermouth)
  • wat witte peper
  • flink wat fijn gesneden dille
  • olijfolie

Fruit teentjes, ui, paprika in wat olijfolie — zachtjes — doe daarna de rest er bij en kook in tot een redelijk dikke saus.

  • 400 gram zalm
  • olijfolie
  • zout, peper

Gaar de moten zalm in de olie tot ze net gaar zijn. Snij in stukjes.

  • Een half pak Penne, gaar gekookt volgens aanwijzingen op het pak.

Doe saus en zalm in een grote pan. Roer de penne er door en warm weer op.

  • Een paar klein gesneden tomaatjes
  • Fijngesneden bieslook

Garneer met de tomaatjes en de bieslook en dien direct op in voorverwarmde borden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)