jan 202009
 

Het ziet er als altijd raar uit op de foto, een halve lamsbout.

Dit was de helft van een 2,5 kg lamsbout met bot. Ik maakte inkepingen en stopte daar stukjes knoflook (totaal 5 teentjes) en ook wat rozemarijn (uit de tuin) in. Dan wat zout en peper er over. Maak daarna een mengsel van 3 eetlepels honing en 1/2 eetlepel tijm (uit een potje, want die in de tuin heeft geen smaak in de winter). Smeer daar het vlees mee in. Zet in de (hete lucht) oven op 120 graden, met een vlees-thermometer goed in de bout gestoken.

Het vlees is gaar als de thermometer 68 graden aanwijst. Dat duurt ongeveer 2,5 uur. Dan heb je enorm mooi sappig en goed gekruid lamsvlees. Snij voor iedereen een paar stukjes af en bewaar de rest voor later. Heerlijk met gebakken aardappelen en een beetje stevige wintergroente zoals spruitjes.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)