jan 152009
 

In een vorig berichtje op deze blog liet ik al een stukje hutspot zien, dit keer een andere versie met pastinaak. Voor twee personen.

Deze twee torentjes worden gemaakt van:

  • 1/2 pastinaak schoongemaakt en in blokjes;
  • 1/2 winterwortel schoongemaakt en in blokjes;
  • kleine eetlepel fijn gesneden selderie;
  • 1 kleine rode ui in reepjes;
  • wat olie;
  • snufje zout en eventueel peper.

Kook de blokjes pastinaak en winterwortel in twintig minuten in wat water gaar. Smoor ondertussen de stukjes ui tot ze heel zacht zijn.

Giet de groentes af, prak ze, maar laat een beetje grof. Meng ze met de ui en selderie en voeg een snufje zout naar smaak toe. Maak één torentje per persoon. We vonden het allebei nog lekkerder dan de vorige keer.

De bedoeling was er in koolbladen gewikkeld gehakt bij te geven, maar helaas bleek op het laatst dat er geen ei meer in huis was, en dat moet echt door het gehakt in dat recept. Wat er voor in de plaats kwam was wel aardig, maar niet goed genoeg om op te schrijven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)