apr 132009
 

In een test van groente-en-fruit.nl bleken heel wat aardbeien zo vlak voor Pasen van een aller-belabberste kwaliteit. Gek genoeg testten ze geen lambada’s, en dat is toch de lekkerste soort aardbei die ik ken. Ze komen nu nog uit de kas, met name van Beekers Berries, die ze al vanaf begin maart kan oogsten. Lambada’s van de koude grond komen later, afhankelijk van het weer. Dit jaar misschien eind april, begin mei.

Deze aardbeien (van Beekers) waren topkwaliteit. Goed verpakt, vrijdag in Oegstgeest gehaald, zondag nog steeds 100%. Kennelijk weet men in dat dorp wat lekker is, want ze verkochten uitstekend (ondanks de hogere prijs).

Recept? Niet nodig. Gewoon een pond (of meer) verdelen over drie borden en opeten. Geen suiker, geen andere toevoegingen. Dan zijn ze op hun best.

  2 Responses to “Heerlijke aardbeien bestaan heus wel”

  1. Ja, heerlijk vind ook ik ze, die Lambada’s.
    Weer volop van genoten dit paas-weekend.

    In een post van jou bij “Het Ministerie van Eten & Drinken” dag of 10 terug zei je dat we dit jaar nog tot eind April/begin Mei zouden moeten wachten op deze heerlijkheidjes.
    Reageerde ik weer dat ik ze hier in het Utrechtse al wekenlang volop kon verkrijgen.

    Inderdaad, die zijn van Beekers Berries, en zullen dus uit de kas zijn -maar voortreffelijk!- terwijl jij waarschijnlijk doelde op die van de koude grond?. Met dat “eind April/begin Mei” ?

    Overigens: bij de groente-juweliers hier kosten ze ca.1,50 a 2,00 MEER per 250 gram(!!)dan op de markt…..(exact dezelfde zwarte bakjes, met dat labeltje van Bleekers Berries achterin).
    Ouderwets smaakvolle aardbeien.
    Overheerlijk, en inderdaad: niets extra’s bij nodig….puur smullen van puur…

    Geniet, allemaal!

    Vriendelijke groet,
    sanne

  2. @sanne: ik bedoelde inderdaad die van de koude grond. Die herinner ik mij als de aller-aller-lekkerste. Maar moeilijker te krijgen dan nu.

    Mogelijk verschillen de prijzen per dag, afhankelijk van de hoeveelheid aanvoer. Ik zag ook verschillen van ruim een euro per pond op dezelfde dag. Als ik tijd heb, ga ik het donderdag eens aan de groenteboer vragen:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)