apr 292009
 

Magret de canard à l’aillade

Die Fransen toch. Ze nemen een saus van de andere kant van de Middellandse zee en dan passen ze het een beetje aan en heb je een fantastisch gerecht uit de Provence. Er gaat niets boven de smaak van die verse knoflook uit de Provence (scherp als mierikswortel), en de smaak van verse noten. Ik kan het origineel alleen maar benaderen maar het was goed genoeg vanavond.

Voor twee personen

  • 100 gr walnoten, zo vers mogelijk, gepeld en zonder vliesjes
  • minstens 4 tenen heel verse knoflook, gesneden
  • wat zout en peper (dit keer wel)
  • 1,5 dl walnootolie
  • een bos platte peterselie fijngesneden
  • twee filets van eendenborst (200 gr elk)

Maal de walnoten en de knoflook heel fijn in de keukenmachine. Voeg een klein scheutje water toe (2 el), en zout en peper. Voeg in een dun straaltje al mengend / malend zoveel olie toe dat er een dikke saus ontstaat (zoals met mayo). Doe over in een kom. Meng de peterselie er door en zet een half uurtje koud in de koelkast.

Bak daarna de filets van eendenborst. Er zijn veel manieren om dat te doen en een lekker resultaat te krijgen. Dit keer kerf ik het vel van de eendenborst kruislings in, in ruiten van 1 cm bij 1 cm. In een droge koekenpan bak ik ze 9 minuten aan één kant en nog een 3-4 minuten aan de andere kant. Dat laatste een beetje op het gevoel. Voor wie niet van het vel houdt snijd ik dat weg. Ik lust het wel: het vel is op deze wijze heel krokant.

Heel lekker. Vooral de saus. Gegeten met salade en stokbrood.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)