apr 102009
 

Ik ging de deur uit om de Paas-inkopen te doen in Oegstgeest en kon het niet laten om wat verse coquilles en tonijn mee te nemen voor vanavond. Dat werd een voorgerecht. Rechts de coquilles gegrild, liggend op een halve asperge uit de Aspergehof met een hollandaise saus. Vergeleken met dat recept in het linkje ging er een ietsje boter bij en beperkte ik de kruiden tot wat bieslook en peterselie.

De tonijn is net zo kort gegrild als de coquilles (minuutje elke kant), en ligt op een bedje roodlof. Je kunt er bijvoorbeeld grote boterbonen bij doen, zoals in dit recept, maar die had ik even niet (en dan wordt het best een omvangrijk gerecht). Vissalade en deze dressing, las ik ergens op internet, is typerend voor een Joodse feestdag, maar helaas kan ik bij Claudia Roden niets vinden over dit soort gerechten. Ga ik binnenkort verder uitzoeken.

Dressing:-

  • een forse theelepel honing-mosterd
  • 1/2 tl rozemarijn naaldjes
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1 el citroensap, 1 el balsamico azijn
  • 1/2 el balsamico-stroop (zoet)
  • 4 el olijfolie
  • een fikse draai met de pepermolen (zwart)

Dus een bedje roodlof met daarop kort gegrilde stukje tonijn. Voeg rondjes zwarte olijf toe en besprenkel alles met de dressing.

De combinatie was niet ideaal overigens, maar wel heeeel lekker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)