jun 242009
 

De visboer in Leiderdorp heeft zijn koers wat gewijzigd en verkoopt nu niet alleen meer visfilet maar ook hele vissen. Ik kocht er een Dorade en liet hem schoonmaken. Dat was een geslaagde test: uitstekende vis en ook nog heel goed schoongemaakt.

Het vel om de paar centimeter insnijden.  Gekruid met partjes citroen, (verse) laurier, en van binnen een mengsel van verse tuinkruiden zoals basilicum, platte peterselie, een vleugje rozemarijn en tijm. 

Ik legde hem in de oven (stand: hete lucht plus grill) iets van 7 minuten op 210 graden. Het is altijd smullen: zo’n vis van de graat!

Sommige mensen hebben liever een filet, maar ik vind zo van de graat beter smaken. Dorade zelf fileren is overigens niet zo moeilijk: zie bijvoorbeeld het filmpje op www.visfileren.nl.

Dat instructiefilmpjes niet altijd perfect zijn laat Gordon Ramsay zien op Channel 4 in "the f word". Hij vergeet de dorade te schubben.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)