mrt 262009
 

Nog steeds op zoek naar nog meer smaak in asperges. Deze, Hollands (van de koude grond denk ik), niet goedkoop a 4,75 het pond maar wel heel mals. Acht asperges goed schoongemaakt en met een klein beetje aanhangend water in een braadzak gestopt. Voeg wat klontjes echte boter toe en bind die braadzak goed dicht. Verhit ruim een half uur op 180 graden. Dan de asperges op de grill-pan voor een mooi patroontje (super snel, want anders brandt het aan) en zeker ook wat extra smaak.

Met een risotto met visfond, saffraan en Hollandse garnaaltjes.

De asperges waren echt fantastisch. Het toevoegen van boter in het kookproces is een truc van Cas Spijkers: het blijkt dus ook met een braadzak echt te werken.

  2 Responses to “Asperges: boter, braadzak, grill”

  1. Asperges van de koude grond ? Nu ? Nee, waarschijnlijk uit de warme kas. ;)

  2. Hoihoi,

    Hmm, asperges!! Ziet er goed uit :) Nogmaals bedankt voor je deelname aan het foodblog-event, de samenvatting is de bekijken op:

    http://kvzkookblog.blogspot.com/2009/04/samenvatting-foodblog-event-maart-koken.html

    Groet, Femke en Ivonne

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)