sep 302009
 

Afgelopen vrijdag was ik in de Olmenhorst in Lisserbroek waar je zelf de appels (Elstars) uit de bomen kunt plukken. Wat moet je er mee als je even geen zin hebt in het bakken van een appeltaart? Dus nam ik niets mee, maar vandaag waren de appelen op de markt toch wel erg aantrekkelijk. Naar een recept van de onvolprezen Claudia Roden.

  • 1 kilo Elstar appels (schoongemaakt en in partjes)
  • 75 gram verse gember (gewicht na schillen), fijn gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 niet te hete pepers zonder zaadjes, fijn gehakt
  • 70 gram amandelschaafsel
  • 250 cl witte wijnazijn
  • 200 gr palmsuiker
  • beetje zout

In de keukenmachine: amandelen heel fijn malen, daarna de gember, knoflook en peper ook heel fijn malen. Alle ingrediënten in een pan doen en 20 minuten koken op een zacht pitje. Laten afkoelen en bewaren in een weckpot.

In de koelkast wel een paar maanden houdbaar.

  One Response to “Appelchutney”

  1. De samenvatting!
    Dank voor je bijdrage.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)