nov 212009
 

Ik maakte er vier, maar het is eigenlijk een feestelijk hapje bij de borrel en dan maak je ze meteen in grote hoeveelheden. Hier toch maar het recept voor twee personen – als voorgerechtje.

  • 4 schoongemaakte coquilles
  • paar druppels olijfolie
  • 2 theelepels zomerhoning (van een imker hier in Leiderdorp)
  • 1 theelepel lichte soja saus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • geroosterde sesamzaadjes

Maak de grillpan heet (geduld hebben tot de pan echt warm is). Bedruppel de coquilles met wat olijfolie. Grill aan beide kanten ongeveer 45 seconden. Verwarm de honing, sojasaus en olijfolie in een ander pan en laat de coquilles daar in ongeveer twee minuten garen.

Bestrooien met de sesamzaadjes en druppel er wat restant van de honingsaus over. Direct opdienen.

NB 1: beter is het de coquilles goed in de sesamzaadjes te dopen — maar ik had daarvoor te weinig sesam.

NB 2: bij grotere hoeveelheden de coquilles niet in de saus verder laten garen, maar wel alles verder prepareren. Dan voor het opdienen met bakjes en al in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden (2 minuten).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)