mrt 162008
 

Het is een genot om op onze kookplaat iets heel zachtjes te koken. De temperatuur is zo goed en makkelijk te regelen. Dit stukje zalm is zacht gebraden in de koekenpan, en de mosterdsaus heeft zelfs zonder moeite meer dan een half uur staan sudderen in een pannetje. Maar laten we eerst de groentes maken. Voor twee.

  • 5-6 jonge aardappelen, schoon geboend, in de schil. De grote in vier, de kleine in twee gesneden.
  • groene asperges, in twee of drie gesneden (een halve bos) en schoongemaakt
  • een handje Italiaanse kruiden (majoraan, tijm, salie, rozemarijn)
  • 12 zwarte olijven (sorry, Grieks)
  • 8 kleine roma-tomaatjes
  • peper en zout en een heel klein beetje olijfolie

Kook de aardappelen 10 minuten voor. Afgieten en laten uitlekken. Alle ingrediënten door elkaar husselen en in een braadzak stoppen. Dichtbinden met het bindertje. Deze gaat in de oven gedurende een half uur op pakweg 180 graden. Zet de zak voor de zekerheid in een schaal: soms knapt de braadzak (deze keer niet).

Dan de  mosterdsaus. Braad een eetlepel boter langzaam aan (zodat die smelt). Doe er wat, maar niet te veel, bloem bij — ik denk een halve eetlepel. Doe er drie eetlepels crême fraìche bij. Dat is behoorlijk stevig, dus er mag ook nog wat water bij om het dunner te maken, dan drie eetlepels mooie grove maar niet te hete mosterd en een scheut Worchester sauce naar keuze. Roer regelmatig door met een garde. Laat lang sudderen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)