mrt 312008
 

Dit maakte ik zondag. Op zich een simpel recept. Het bijzondere van deze risotto zit hem vooral in de combinatie met de (zelfgemaakte) tomatensaus. Dat kom je niet zo vaak tegen.

Die basis-tomatensaus is precies dezelfde als die ik gebruikte voor de Lasagne Bolognese. Je hebt er (voor twee personen) de helft van nodig.

  • 1/2 portie basis tomatensaus
  • 1/2 rode peper
  • zeevruchten (stukjes inktvis, garnalen, mosselen, etc.), een ons of drie
  • stukje witvis (bijvoorbeeld zeewolf) van 2 ons in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • 200 gram risottorijst
  • eventueel wat geraspte parmezaan en peterselie
  • olijfolie

Bak de teentjes knoflook in de olijfolie, bak de rijst even mee, roer er dan de tomatensaus doorheen, en de stukjes vis. De zeevruchten kan je beter halverwege toevoegen, anders worden ze wat taai (zeker als ze zijn voorgekookt). Zoals bekend moet je risotto blijven roeren en er zo nu en dan vocht bij doen, in dit geval kun je gewoon heet water nemen. Na een minuut of 18 is de rijst gaar. Garneer met wat peterselie of parmezaanse kaas.

We aten er een salade van ui, tomaat en komkommer bij. 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)