mrt 162008
 

Ook hier in Leiderdorp was het bepaald niet aangenaam weer. De cress is nu een beetje verzopen, want die bewaarde ik in de tuin. Dat zie je wel een beetje op de foto. De smaak van de cress is nog prima, maar met het stijgen van de temperatuur verwacht ik toch dat de krat met cress zijn langste tijd gehad heeft.

Dus weer een voorgerecht met cress en geitenkaas, niet omdat ik geen fantasie heb, maar omdat ik deze geitenkaas zo heel erg lekker vind. Het is de Merlijn Chevre uit België, dezelfde als in een vorige post. Dit keer maak ik iets wat qua smaak-combinatie volledig op het conto komt van Nicoletta Tavella, want het idee voor de vulling komt uit haar boek "Antipasta".

Zij maakte het als mini-quiche, ik als volgt. Voor twee personen. Neem twee blaadjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Steek er twee rondjes uit. Dat wordt de bodem. Maak van de rest een balletje, deel dat in twee en maak dan nog twee rondjes met hulp van de deegroller. Dat wordt de deksel. Gaar de rondjes op 200 graden gedurende 15-20 minuten in de oven. Als het goed is zet vooral de bodem flink op. Je kunt er eigenlijk een bakje van maken, dat deed ik dan ook. Vul de bakjes met een mengsel van de kaas, geroosterde pijnboompitjes, rozijnen, en een eetlepel masala. Zet weer in de oven, nu onder de gril, om in 4 minuten de kaas te laten smelten. Cress er op doen en het dekseltje er boven op. Klaar en een fantastisch voorgerecht.

  One Response to “Nicoletta’s hapje”

  1. Hmm, wat een heerlijke variatie, ik voel me vereerd :)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)