jan 112008
 

Wie mijn blog goed volgt weet dat ik sinds de week voor kerstmis elke vrijdag naar Sassenheim ga om vis te halen. Dus ook vandaag. Al vier weken lang kan ik de verleiding niet weerstaan om dan ook wat coquilles te kopen. Vandaag was het wel heel simpel en superlekker.

Koop 2 coquilles per persoon. Marineer een half uurtje (*) in wat limoen en sesamolie. Prik ze op een saté-stokje. Maak een bedje van sla, ik had dit keer veldsla en kiemen van radijs. Dat laatste smaakte buitengewoon goed er bij. Een beetje olijfolie er over.

Anderhalve minuut grillen in de grillpan en –ik was het bijna weer vergeten — een halve theelepel lichte sojasaus over het satétje. Verrukkellijk. Zoals je op de foto ziet had ik ze zelfs iets te hard laten gaan maar dat was gelukkig nog niet ten koste van de smaak gegaan.

(*) Vorige week maakte ik een recept waarin de coquilles langer zouden moeten marineren. Dat bleek niet verstandig, want na een uur begonnen ze te slap te worden. Dus ik houd het voorlopig op maximaal een half uur.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)