jan 062008
 

Ik maakte vanavond vooraf toastjes met gerookte zalm, wat Hüttenkase en tuinkers, met een vleugje witte peper.

Daarna een gehaktbrood met mosterdsaus (het is ruim twee jaar geleden dat ik dat eerder maakte) en een cake met spruitjes.

Spruitjescake – het recept

Het recept is een variant op de eerder gemaakte cake. Dit keer zit er, behalve de basis met zelfrijzend bakmeel, ei en boter, ook 100 gram crème fraîche in. Als vulling 250 gram gekookte spruitjes, één gekookte aardappel, stukjes spek (ik denk een klein ons) en wat peccan- en walnoten. De gruyere is vervangen door 50 gram Pecorino en 50 gram Manchego. Omdat er meer vocht in het deeg zit duurt het garen langer, ruim 40 minuten. Omdat het vocht zich, met name in de spruitjes, niet uniform in het deeg bevindt, is de cake op sommige plaatsen heel gaar en op andere plaatsen nog maar net. Ik had de spruitjes in 2 delen gesneden. Kennelijk is dat iets te grof voor een gelijkmatige vochtverdeling.

Niettemin, het was heerlijk en S. wil dat we de restjes morgen maar meteen opmaken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)