jan 202008
 

Gisteren maakte ik alvast pasta.

Het was duidelijk dat er vandaag niet zo verschrikkelijk veel van koken zou komen, want we gingen vandaag voor de tweede keer op kraamvisite in St Willebrord. Volgende week doen we dat voor het laatst en dan nemen we haar mee.

Die pasta zelf maken is heel simpel. Ik doe het veel te weinig. Neem 50:50 echte harde tarwebloem uit Italie en gewone patentbloem uit Nederland. Neem op elke ons bloem een ei. Ik nam 3 ons bloem en dus 3 eieren. Dat werkt prima en je kunt er niet mee de mist in gaan. Ik nam nog een extra ei, en wat olie, maar dan zit je al op het randje van wat kan.

Doe de ingrediënten in een kom, roer door elkaar, en ga er daarna een mooie bal deeg van maken. Laat het een half uur rusten, deel het in 5 of 6 stukken en werk het door een pasta-machine. Niet moeilijk, maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing.

Ik maakte er voor een deel tagliatelli-achtige sliertjes van. De saus is supersimpel: ui, knoflook, een half pepertje, doormidden gesneden kerstomaatjes,peterselie en kaas.

Op de achtergrond zie je ossenhaas met een sausje van cranberries. Op zich een heel mooi gerecht, maar het past niet goed bij elkaar. Pasta was genoeg geweest. Zo lekker.

  2 Responses to “Verse Pasta met saus”

  1. De eerste en de laatste foto zijn erg mooi! Mooi sfeerbeeld, en goed gekaderd (sprak hij , vanuit een andere hobby… ;-) ).

    Veel plezier met de kleine! Die van ons is nu 9, en nog steeds een vrolijke huisgenoot!

    De pasta: ik heb net een pasta machine (met ravioli-opzet-stuk) gekocht, dus ben benieuwd! Ik zal je voorbeeld eens volgen. De pasta dan. Niet de ossenhaas. Want dat past niet zo goed bij elkaar… ;-)

  2. Ja, ik ben ook wel tevreden over die foto’s — ik heb ze niet eens door Photoshop gehaald, dit komt direct uit de camera.

    De rest van de pasta aten we maandag, maar hij was toen al minder geworden. Dus als je zelf pasta maakt, het kan een dag tevoren, maar niet veel langer. Met invriezen heb ik ook niet zo’n goede ervaring, het bleef snel aan elkaar plakken. Maar misscien zijn er trucjes om dat te voorkomen?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)