dec 282007
 

Cappesante e Insalata (voorgerecht voor 2 personen)

Ik ging vandaag weer naar Sassenheim om vis te halen. Klein uurtje rijden heen en weer. Brandstof (diesel) toeslag op het maal is daarmee een euro of zes, schat ik. Nog steeds de moeite waard, al was het aanbod wat minder breed dan vorige week. Had ik ook maar eerder moeten gaan:-) Dit recept is geïnspireerd door "De zilveren lepel".

  • drie coquilles. Samen een ons. Elke coquille gehalveerd en dan weer drie helften per spies. Marineer een half uur in een mengsel van gelijke delen citroensap, limoensap en sinaasappelsap en olijfolie.
  • maak een gemengde salade — ik had nu rucola en kervel, met wat pijnboompitjes, croutons, en als dressing een heel klein beetje olie en azijn
  • maak de grillpan heel heet en grill de coquilles aan elke kant precies één minuut.
  • dien op.

  One Response to “Coquilles gegrild”

  1. Vanavond gemaakt, was erg lekker. Ben normaliter niet zo dol op coquilles, maar vond het zo erg lekker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)