aug 262008
 

Gisteren. Een van de mooiste viszaken in Nederland. S. nam twee garnalenkroketjes. Ik nam zes oesters. Mee namen we een paar poontjes en een pond ongepelde garnalen.

Hoe pel je garnalen? Het is een raar beweginkje dat soms (of vaak) mislukt. Halverwege het pond had ik de slag weer te pakken, maar toen was ik al ruim een half uur verder.

Met de koppen, schillen en andere resten maak je een fantastische garnalenbouillon.  Twintig minuten koken in water met een beetje witte wijn. Door de zeef (op dit vakantie-adres is dat gewoon een vergiet). Snufje cayenne-peper. Dan in een kopje een bodempje van lente-ui en wat garnalen. Bouillon er over. Smikkelen.

Morgen: hoe je van de restjes van de bouillon een heerlijke Texelse vissoep maakt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)