aug 172008
 

Geen bietje te zien op de foto. Dat klopt: het fotograferen wilde niet goed lukken vandaag. Ik maakte vooraf nog eens bietjes, nu in de schil gegrild in de oven. Eerst goed boenen, dan een klein uur op 170 graden. Daarna schillen (dat is vervelend, maar Okay). Conclusie: veel beter dan eerst schillen en dan grillen. Daarna nog met wat zachte gorgonzola kaas onder de grill. Wow.

Rode poon is een gratenvis; schoonmaken is lastig kan ik uit eigen ervaring verzekeren, dus als ik filets in de winkel zie ben ik altijd wat achterdochtig. Maar deze filets waren voortreffelijk schoongemaakt. Geen graat meer te bekennen. En dan heb je een topproduct, beter dan menig andere vis. Ik bakte twee filets per persoon op de huid, in een heel klein beetje boter, dus zachtjes aan. Beetje peper er over. Net zo goed als rode mul; misschien zelfs net zo goed als tong. En véél goedkoper. Erbij een salade en stokbrood.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)