mei 142008
 

Zorg dat je altijd wat bladerdeeg of quiche-deeg in de vriezer hebt liggen. Een groentetaartje is namelijk zo gemaakt, het is een hele mooie manier om restjes groentes te verwerken, en het kan eigenlijk niet mislukken. En het is zo snel gemaakt, dus voor wie niet veel in de keuken wil staan een must om op het repertoire te zetten.

Ik had hele mooie (grote) trostomaten die al een tijdje lagen.

Recept 1: tomaten taartje (zie foto)

Neem drie plakjes bladerdeeg, laat ontdooien. Rol daar een bal van en rol die weer uit met de deegroller tot hij ongeveer in een quichevorm past. Leg het echter dit keer op een vel keukenpapier, beleg het deeg met stukjes ui, knoflook, veel stukjes tomaat, groene kruiden, zaols kervel uit de tuin, basilicum en wat tijm. Besprenkel met wat olijfolie. Dit gaat de de oven in die is voorverwarmd op 200 graden.

Schenk jezelf een goed glas wijn in: na twintig minuten is het taartje klaar.

Recept 2: omgekeerd tomaten taartje

Een tarte tatin dus. Vooral geschikt als de tomaten wat kleiner zijn. Halveer ze dan, en wrijf de snijkant in met veel knoflook en een beetje tijm. Maak het deeg als boven. Vet de bodem van een quiche vorm in met wat olie. Leg daarop de tomaten, snijvlak naar beneden. Bedek de tomaten met het deeg. Verder als boven. Kan wat langer in de oven, maar zorg dat het deeg niet te bruin wordt (leg er na 3/4 van de tijd folie op).

Je kunt dit eindeloos variëren. Wat dacht je van een hartige tarte tatin met uiencompote (wat meer werk)  of de verrukkelijke groentetaart met lof en geitenkaas?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)