nov 112008
 

Deze salade heb ik de afgelopen dagen een paar keer geprobeerd. De foto is met rivierkreeftjes, maar dat is niet zo’n goed idee. Beter met een stukje gerookte kip, of — nog beter — met een stukje zelf warm gerookte vis.

Per persoon:

  • 8 geroosterde walnoten, geroosterd in de koekenpan
  • handje idem geroosterde pijnboompitten
  • 1 portobello champignon in stukjes of handje paddenstoelen
  • olijfolie
  • gemengde sla (met rucola en snijbiet)
  • 4 tomaatjes
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1/2 gesneden gerookte kipfilet

Dressing:

  • 1 eetlepel walnoot olie
  • 2 eetlepel beste olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel frambozenazijn
  • 1 drupje tobasco
  • 1 drupje balsamico extract (zoet), kan je vervangen door snufje poedersuiker
  • draai peper uit de molen en eventueel wat zout

Paddenstoelen even gaar bakken in de olie. Borden opmaken. De dressing maken (in de verhoudingen van hierboven; bij meer borden dus meer dressing). Vlak voor uitserveren de dressing over de salade sprenkelen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)