nov 132008
 

Het zijn weer rommelige dagen: S. repeteert en speelt de hele week en een deel van volgende week, moet daarom vaak ‘s-middags al de deur uit, en voor het eten vallen we terug op vertrouwde (en lichte) recepten die ik hier al vaker heb genoemd. Weinig nieuws dus deze week, behalve dit "vluggertje" van een paar dagen geleden.

Neem een eendenborst van een tamme eend (dus met vet, maar niet te veel), kerf het vet met een scherp mes in (maak bijvoorbeeld een ruitjespatroon), en marineer de eendenborst een uurtje in lichte sojasaus.  Keer zo nu en dan om. Neem niet te veel sojasaus, want dan wordt het te zout.

Dep droog en bedek de vetkant met sesamzaadjes. Braad in een middelhete koekenpan met een drupje olie de velkant een minuut of zes (tot die donkerbruin en mooi krokant is) en de andere kant een minuut of drie. Een kwartiertje laten doorgaren in aluminium folie gewikkeld. Dan heb je mooi rose vlees. Aansnijden en opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)