nov 202008
 

Het kan verkeren. Ik loop om een aantal redenen bijna een week achter op deze blog. Afgelopen vrijdag maakte ik eenzaam (S. was bezig met haar voorstelling) een Pieterman. Het had niets met de intocht van de Sint de dag erna te maken; het is gewoon een visje. Heel smakelijk ook nog. Maar wel een beetje lastig. Hij heeft stekeltjes op de rug die echt, echt, giftig zijn. Ga niet zelf knoeien maar laat de visboer hem maar schoonmaken, in dit geval: fileren. Als die zich prikt gaat hij maar naar het ziekenhuis.

Loop thuis nog even na, maar er zijn meestal weinig graten achtergebleven. Je kunt er echt alles mee doen, op de huid bakken, in een magnetron, prima visje verder. Smaakt een beetje naar tong. Ik deed hem in de oven voor mijzelf met een licht kruidenmengsel (ja, Marieke, als de Ras-el-Hanout), een beetje ui en tomaat. Erbij wat sla en stokbrood.

  3 Responses to “Eenzame Pieterman”

  1. Smaakt een beetje naar tong? Mooi, dan ga ik nog eens dat tongrecept proberen dat ik heb liggen. Thanks!

  2. Hmm ziet er echt heerlijk uit…

  3. Ah het klinkt wel heel sneu, eenzame Pieterman. Als je je prikt, is de Pieterman wel heel eenzaam….

    Ziet er heerlijk uit!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)