jul 042008
 

Niet het beste plaatje dat ik ooit maakte, maar ach. Ik dacht dat ik het recept al eerder had gegeven, maar kan het niet vinden. Ik had nog een paar filetjes van mul over van de vorige dag, en dit is één van mijn standaard manieren om er een leuk voorgerecht van te maken.

Ik heb het een vorige keer niet vermeld, maar bij rode mul moet je echt alle graatjes verwijderen. Het is maar een klein visje, en dan is het extra vervelend als je bij het eten graten tegenkomt. Met een speciaal vispincet gaat het ontgraten snel en beschadig je de filets niet te veel.

Snij één of twee rode uien in ringetjes, en smoor ze in olijfolie. Ze moeten smoren, niet bakken. Na een half uurtje voeg je wat rode wijn toe, wat rozijnen, en een half tl kaneel en een half tl komijn. Nog even laten doorpruttelen tot je een mooie compote hebt. Op twee bordjes verdelen en daarop twee gebakken of gegrilde filetjes van rode mul.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)